Welcome to


   
 


Search          
Home         

Blacklisted!

Back to search results

Person: Rutger Beckering van LoenenOf: Beckering van Loenen

Wat gebeurt er wanneer een architect die is ingeschakeld voor een privé verbouwing de opdracht krijgt om de bouwaanvraag voor alle appartementen in het gebouw te maken? Hij permitteert het zich persoonlijke verzoeken van zijn cliënt aan andere eigenaren over te brengen. En zo nodigde Beckering me uit voor een persoonlijk gesprek over mijn appartement, maar het bleek over iets anders te gaan dan de plannen voor mijn plek op de begane grond. "Ik wil vragen het puin van de bovenste verdieping, die ik verbouw, in jouw appartement te stallen. Het is goedkoper alles via de lift naar jou verdieping te brengen en daarna in een keer in de container te doen.", zei hij.
Ik: "Ik wil jou puin niet, ik gebruik mijn ruimte al." Hij, met dreigende toon: "Jij weigert mijn verzoek..." Ik: "Inderdaad." Hij herhaalde: "Ik vraag je voor de tweede keer. Sta je mij toe al het puin van de bovenste verdieping in jou ruimte op te slaan?"
"Nee, ik sta dat niet toe.", zei ik. Hij stond op, wees me de deur en zei: "Hier krijg je spijt van, dat beloof ik je."
Vanaf die dag was ik het zwarte schaap in de VvE, buitengesloten en het mikpunt. Ik heb wel betaald voor de tekeningen die hij achter mijn rug maakte, waarin hij mijn appartement ten dienste van van de anderen stelde, door mijn hoofdingang in een muur te veranderen. Sinds die dag had mijn appartement geen gebruiksmogelijkheid meer. Het was onverkoopbaar en onverhuurbaar. Ik zag me genoodzaakt een ingang te ontwerpen in de gevel, in een gebouw dat op het punt stond tot monument te worden verklaard.
Het energiebedrijf weigerde mij aan te sluiten, omdat hij aan de gemeente had 'doorgegeven' dat ik geen huisnummer wilde, zonder welk het onmogelijk was een elektrameter te krijgen. Hij reserveerde een aanzienlijk deel van mijn ruimte voor exclusief gebruik als algemene ruimte met als excuus het plaatsen van voorzieingen. Hoewel die eenvoudig in de gigantisch dikke muren konden worden weggewerkt en daar tekeningen voor waren, weigerde hij dit te veranderen.
Zodoende liepen alle kabels en pijpen voor gas, water elektra, kabel tv en telefoon door mijn appartement. Beckering gaf mij de schuld van de stagnatie die de andere eigenaren behoorlijk in de klem bracht omdat ze hadden gerekend snel hun appartement te kunnen betrekken. Verder begon hij zijn naargeestige gewoonte bij elk bezoek aan het pand de deur naar mijn appartement open te breken met het excuus dat hij een kijkje moest nemen bij de voorzieningen.
Ik sta nog steeds volledig achter mijn weigering zijn puin on mijn ruimte te stallen maar ik heb geleerd NOOIT een gemeenschappelijke architect te gebruiken. Ieder voor zich.

Location: Amsterdam, Category: Architecten
Posted: 2019-06-24By: annepals


REACTIONS
Add your reaction

   


Read & Rate


- - - Privacy Policy - - - Terms of Use - - -